Podno električno grejanje je mnogo efikasnije od grejanja pomoću radijatora. U slučaju podnog grejanja toplota se prenosi  kablovima do betonske košuljice poda, a nakon toga u prostoriju. Pod postaje provodnik toplote, a toplota se širi odozdo naviše na velikoj površini, za razliku od grejanja na radijatore.

(snaga grejne mreže x površina prostora) / 1000 x 0,5(50% struja) x cena kW
Na primer:   Za 150W/m2 snagu mreže

1m2 troši 150W = 0.15kW
1sat rada = oko 1/2h potrošnje struje
Potrošnja= 0.15kW * 0.5 = 0.075kWh/m2
Cena rada grejne mreže = 0.075kWh/m2 * cena kW
[(Snaga mreže (W/m2) * površina prostora (m2))/1000] * kW cena

Postavljanje Podno eletrichno grejanja  je jednostavno i sigurno. Električni provodnici su sa zaštitnom oblogom koja je uzemljena, pa bilo kakvo oštećenje prouzrokuje iskakanje osigurača i prekid napajanja.

Najviša preporučena temperatura površine poda je 25°C. U prostorima bez podnog grijanja temperatura površine poda iznosi oko 15°C te tako temperaturna razlika iznosi 20°C u odnosu na tjelesnu temperaturu (37°C).

Električna grejna mrezica

Garancija 25 godina
Grejne mrezice predstavljaju grijajuci kabal sa jednim hladnim krajem, postavljen na PVC mrežu koja se utapa u keramicki lijepak. Sirina grejne mrezice je 50cm. Sve mreže su gotovi proizvodi određenih kvadratura od 1-15m kvadratnog.(150W/m2)

Grijajuca film folija

Garancija 15 godina
Grijajuca film folija se koristi za grijanje povrsina na koje montiramo Laminat ili Klik Parket. Bez lijepljenja. Jacina grijajuce folije je 150WT po m2.Karbonska film folija je debiljne 0.03mm jako prakticna I jednostavna za ugradnju.

Programabilni termostati

Garancija 24 meseca
Grijajuci kabal u kosuljicu. Ovu vrstu kabla koristimo u kosuljicu. Na ociscenu I pripremljenu betonsku podlogu stavicemo izolacioni materijal.Postavicemo stirodur I foliju te montirati aluminijumsku lentu na koju cemo postavljati grijajuci kabal.

Grijajuci kabal protiv zamrzavanja cijevi

Garancija 15 godina
Grijajuci kabal protiv zamrzavanja cijevi,oluka,krovova,hidrofora i ostalih povrsina gdje moze da dodje do smrzavanja.Ovaj kabal je takozvani pametni kabal koji u sebi ima samoregulirajucu matricu.Jacina ovog kabla je 17WT po duznom metru.
DSC_0561-durch

Grijajuci slim Kabal

Garancija 25 godina
"Heatline slim" je dvozilni kabal koji sluzi za nestandardne prostorije. Koristi se ispod keramick plocica i kosuljicu.Jacinu ovog kabla mozete da odredite sami.Tamo gdje zelite da povecate jacinu grijanja stavicemo manji razmjer a gdje zelimo da manje grijemo stavicemo siri razmjer.
grunt1

Grijanje sa Plastenici

Garancija 15 godina
Grijanje sa plastinike Set"Heatline Grint"Održavanje potrebne temperature u plasteniku vrlo je važno za biljke koje želite da odgajate."Heatline Grunt" je grejajuci kabal koji je dovoljno snažan da održava potrebnu temperaturu u svim vremenskim uslovima.