Херметик -Д-260


Херметик Д-260 за пломбирање кабловима или тракама за грејање

Херметик -Д-260 намјењен за пломбирање приликом силиконских радова које се врше на кабловима за грејање или на тракама за грејање. Може се користити приликом постављања разних кабловских муфтна, за локално учврстљења и херметизацију празнина, лепљење различитих материјала у многим индустријама и у изградњи.

Услови примјене и коришћења

– пре примјене херметик најмање 24 сати потребно чувати у затвореном херметском паковању на температури која није мања од +15°С;

– континуирана температура спољног утицаја од -60°С до +260°С;

– краткотрајна температура спољног утицаја од +270°С;

– дозвољена влажност животне средине – није стандардизована;

– век коришћења док карактеристике и својства остају непромениве – најмање 50 година.

Мере безбедности

Херметик је неутралне вулканизације – безбједан у смислу експлозије и ватросталан, хемијски инертан. Приликом рада потребно избегавати контакт са кожом и очима, у случају додира са кожом изапрати сапуницом за чишћење коже, у случају контакта херметика са очима – потребно изапрати са доста воде. Након вулканизације херметик је потпуно безбедан за руковање.

Састав

Херметик је направљен на бази силиконских полимера модифицираних од силицијума са додатком специјалних успоривача горења.

Услови чувања

Херметик потребно чувати на температури -60°С…+60°С у херметском фабричком паковању, у вертикалном положају, на сувом месту, избегавати киселе и алкалне средине.